Nature Ambassadors eTwinning projesi başladı

Kuruculuğunu Romanya'dan Steluta Dragomir ile Türkiye'den Banu Final'in yaptığı "Nature Ambassadors" projesi farklı şehirlerden öğretmenler ve öğrencilerin katılımları ile yürütülüyor.

Nature Ambassadors eTwinning projesi kurucularından Banu Final, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Proje 6-11 yaş grubu öğrencileri kapsamaktadır. Projemizin konusu doğa ve çevredir. Projemiz ile öğrencilerimizin çevre ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini anlamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz bu proje ile çevremize karşı sorumlulukları olduğunun farkına varacaklar. Öğrencilerimizin bilişsel ve duyuşsal becerilerini geliştirerek, doğal çevreyi korumada aktif ve üretken bireyler olmalarını sağlayacağız. Takım çalışması ve sorumluluk becerilerinin geliştirilmesi ve farklı kültürlerden gelen öğrencilerle işbirliği içinde çalışma olanağı sağlamaktayız. Bunun yanında 21.yüzyıl becerilerini öğrencilerimize kazandırıyoruz. Gelişen teknolojik çağda aynı zamanda web 2.0 araçlarını kullanarak deneyimleme imkanı bulmaktadırlar.

Yapmış olduğumuz etkinliklerimiz doğa, çevre ve canlıları konu almaktadır. Öğrencilerimizle gerek sınıf ve okul ortamında gerekse çeşitli yerlere gezi düzenleyerek etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz. Hatay İskenderun'dan projeye dahil olan öğretmen ve öğrencileri uzaktan eğitim yöntemiyle proje etkinliklerimize dahil olmaktadırlar. Ayrıca konunun uzmanı kişilerle çevirim içi seminerler düzenleyerek öğrencilerimize katkıda bulunuyoruz.

Yapmış olduğumuz etkinliklerimize ve eğitimlerimize zaman zaman öğrenci velilerimizi de dahil ediyoruz. Tüm bu yapılan çalışmalarla hem yurt dışındaki hem de yurt içindeki diğer okul ve sınıfların öğrencileri ile iletişim ve etkileşim halinde olup öğrencilerimizin bakış açılarını geliştiriyoruz."

"Nature Ambassadors" projesinin Türkiye ortağı olan okullar:

Ankara Mamak Naşide Halil Gelendost İlkokulu(5 öğretmen ve 5 tane sınıfın öğrencileri)

Ankara Polatlı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri İlkokulu (3 öğretmen ve 3 tane sınıfın öğrencileri)

Hatay İskenderun Karayılan Saraç ilkokulu (1 öğretmen ve 1 sınıfın öğrencileri)

Ordu Fatsa Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu (1 öğretmen ve 1 sınıfın öğrencileri)

Proje kapsamında yapılan çalışmalardan bazıları şu şekildedir:

*Çevre kirliliğini anlatan posterler hazırlayıp okuldaki diğer öğrencileri bilgilendirmek

*Bitkilerin büyüme koşullarını araştırıp incelemek

*Bitki yetiştirmek ve ağaç dikmek

*Tohum topları yapıp doğaya bırakmak

*Web 2.0 araçları ile konulara uygun çalışmalar yapmak

*Hayvanları tanımak

*Sokak hayvanları için mama ve su kapları hazırlamak

*Geri dönüşüm faaliyetleri gerçekleştirmek

*Aylık konularla ilgili gezi düzenlemek ve yerinde incelemeler yapmak

*Ortak ve işbirlikçi kitap yazmak

eTwinning Nedir?

eTwinning, iletişim kurmak, iş birliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

Bu yıl ESEP (European School Education Platform) üzerinden bu projeler yürütülmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığımız eTwinning Platformunu desteklemektedir.

Yayın: 24.04.2023 - Güncelleme: 13.07.2023 15:34 - Görüntülenme: 151